Η κυβέρνηση θα κλείσει τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία;

Η κυβέρνηση θα κλείσει τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία;

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε να κλείνει ένα – ένα τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «για επικοινωνιακούς λόγους η κυβέρνηση τα κλείνει με αργό θάνατο. Μετακινεί το προσωπικό σε άλλα Νοσοκομεία, κλείνει την εφημερία τους σταδιακά και τα μετατρέπει σε Κέντρα Υγείας».

Σύμφωνα με τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, στο στόχαστρο προς κατάργηση βρίσκονται Νοσοκομεία όπως της Αμαλιάδας, του Μεσολογγίου, της Πρέβεζας και μία σειρά από άλλα Νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας παρ’ ότι ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής η κυβέρνηση βάζει λουκέτο με την απόφασή της για κλείσιμο της εφημερίας.

Όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας, «ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. και επίσημα πλέον με το 37727/12-9-2016 έγγραφό του προτείνει το «περίφημο» ένα εφημεριακό κέντρο με έδρα τον Πύργο. Δηλαδή το Νοσοκομείο Αμαλιάδας χωρίς ανοιχτές εφημερίες, χωρίς λειτουργία Τ.Ε.Π.».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, συνεχείς ενέργειες αποδεικνύουν την πραγματική πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν. Ήδη νεοδιοριζόμενη νοσηλεύτρια πρίν καλά καλά αναλάβει υπηρεσία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας με εντολή της 6ης Υ.ΠΕ. (σαν φαντάρος με το φύλλο πορείας στα χέρια) μετακινείται στο Νοσοκομείο Πύργου (Μ/Γ κλινική) γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τόσο την άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας όσο και τις τεράστιες ανάγκες του σε ανθρώπινο δυναμικό.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου