Κλειστά τα ΤΕΠ των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης

Κλειστά τα ΤΕΠ των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης

Τραγικές καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι της Πτολεμαίδας και της Κοζάνης, οι οποίοι έχουν αφεθεί στο …έλεος του Θεού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκτελούντος χρέη Διοικητού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας “από τις 3 Μαρτίου το νοσοκομείο θα παραμείνει κλειστό και δεν θα δέχεται κανέναν πολίτη για οποιαδήποτε περίθαλψη εξ αιτίας της παντελούς απουσίας ιατρών στα ΤΕΠ”.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου ο εκτελών χρέη Διοικητού, δήλωσε ότι τα ΤΕΠ του νοσοκομείου παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης ιατρών ειδικών και ειδικευομένων.

«Η κοινωνικά ευαίσθητη και δήθεν προασπιζόμενη την Δημόσια Υγεία Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείνει για πρώτη φορά Δημόσια Νοσοκομεία. Η Δημόσια Υγεία είναι σε πλήρη κατάρρευση» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης, Χρήστος Κέλλας.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απάντησε ότι εκδίδει αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη. Μάλιστα το υπουργείο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αποφάσισε να εκδώσει Υπουργικές Αποφάσεις για πρόσληψη ιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.