Κορονοϊός: 59 θάνατοι, 99 νέα κρούσματα – 1.613 συνολικά

Κορονοϊός: 59 θάνατοι, 99 νέα κρούσματα – 1.613 συνολικά

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας τις τελευταίες ώρες έχασαν την μάχη για τη ζωή έξι άνθρωποι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 59.

92 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι με 23 εξ αυτών να είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες. Πάνω από το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

99 είναι τα νέα κρούσματα και 1613 στο σύνολο, εκ των οποίων 119 είναι από το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ 335 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 563 με ήδη γνωστά κρούσματα.

11 έχουν εξέλθει από τα νοσοκομεία, με το 55% από αυτούς να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή να είναι ηλικιωμένοι.

Τι είπε για τα ζώα συντροφιάς

“Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν”, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας για τα ζώα συντροφιάς, μετά τις αναφορές στο εξωτερικό για κρούσματα κορονοϊού σε γάτες.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι έως σήμερα ξέραμε για μια γάτα στο Βέλγιο και δυο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πρέπει να ανησυχούν, είπε και δεν υπάρχει λόγος να τα εγκαταλείπουν όπως έχει γίνει και στο εξωτερικό.

Καλά νέα

Πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Κίνα δείχνουν πρόοδο για νέο πειραματικό φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα πειράματα που έγιναν μέχρι αυτή την στιγμή στην ανθρωπότητα.