Κορονοϊός: 74 νέα κρούσματα στη χώρα – 966 συνολικά – 28 νεκροί

Κορονοϊός: 74 νέα κρούσματα στη χώρα – 966 συνολικά – 28 νεκροί

τους 28 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον νέο κορονοϊό ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 966.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα φτάνουν τα 74, 66 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 65 είναι διασωληνωμένοι με το 86% αυτών να είναι άνδρες και τους περισσότερους να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει από όσους έχασαν τη μάχη για τη ζωή 23 ήταν άνδρες και 5 γυναίκες ενώ αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα στο 89% των θανόντων.

Τα νέα κρούσματα και τα τεστ

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα τεστ κορονοϊού, λέγοντας πως “σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα μας, τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου. Ένα θετικό μπορεί να είναι ψευδώς θετικό, λόγω έκθεσης σε άλλους κορονοϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, η προσπάθεια συνεχίζεται, παρά τις μικρές νίκες.Χαρακτηριστικά τόνισε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπογράμμισε πως η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Παράλληλα έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου σε όσους επιστρέφουν από χώρες με υψηλό αριθμό νοσούντων, ώστε να μπουν σε αυστηρή καραντίνα» συνέχισε ο ειδικός.