Κορονοϊός – Δημόπουλος: Είμαστε μόλις λίγες εβδομάδες πίσω από Γαλλία, Ιταλία»

Κορονοϊός – Δημόπουλος: Είμαστε μόλις λίγες εβδομάδες πίσω από Γαλλία, Ιταλία»

«Το στοίχημα είναι να προλάβουμε την επιδείνωση της κατάστασης. Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το προσωπικό στο σύστημα υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίζουμε με τα τεστ είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό» είπε μεταξύ άλλων ο πρύτανης

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος κλήθηκε να απαντήσει εάν είμαστε λίγες εβδομάδες πριν από την κατάσταση της Γερμανίας και της Γαλλίας σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού και επισήμανε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Επίσης, δήλωσε μιλώντας στο Open tv και στην «Ωρα Ελλάδος» πως αν με κάποιο…. μαγικό τρόπο κρατούσαμε τις αποστάσεις των δύο μέτρων, ο ιός θα είχε εξαφανιστεί, ενώ πρόσθεσε πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν εντοπίζουμε.

«Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Εστίες υπερμετάδοσης υπάρχουν και μπορούν να αποφευχθούν. Σε πολλά κράτη του κόσμου δεν πραγματοποιούνται τεστ σε μεγάλη έκταση. Είμαστε λίγες εβδομάδες πίσω από τη Γαλλία και την Ιταλία, που έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες πια. Το στοίχημα είναι να προλάβουμε την επιδείνωση της κατάστασης. Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το προσωπικό στο σύστημα υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζουμε με τα τεστ είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό» είπε μεταξύ άλλων ο πρύτανης.