Κορoνοϊός: Έφτασαν στη χώρα 5 τόνοι χλωροκίνη από την Ινδία

Κορoνοϊός: Έφτασαν στη χώρα 5 τόνοι χλωροκίνη από την Ινδία

Με πτήση της Aegean έφτασαν στη χώρα 5 τόνοι της δραστικής ουσίας χλωροκίνης, ποσότητα η οποία παραδόθηκε στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή φαρμάκων.

Την μεγάλη ποσότητα χλωροκίνης εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση -και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ- από την Ινδία, προκειμένου να δημιουργηθεί απόθεμα από τη φαρμακευτική ουσία, ώστε να παραχθούν φάρμακα για την αντιμετώπισην σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Να σημειωθεί, ότι η ουσία χλωροκίνη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι δίνει ελπίδες για την βοήθεια των ασθενών με τον ιό.

Την αποκάλυψη είχε κάνει στις αρχές της εβδομάδας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας: «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

“Στη Γαλλία η χρήση των φαρμάκων σε 6 μέρες οδήγησε σε αρνητικοποίηση για τον ιό σε 90% των ασθενών, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που δεν πήρε το σχήμα. Από αυτούς, το 96% παρέμεινε θετικό για τον ιό το ίδιο χρονικό διάστημα. Άρα υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με κάποια αισιοδοξία και περιμένουμε να επιβεβαιωθούν και από άλλες μελέτες”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.