Κορονοϊός:  Έρχεται κορύφωση του τέταρτου κύματος μέσα στον Αύγουστο

Κορονοϊός:  Έρχεται κορύφωση του τέταρτου κύματος μέσα στον Αύγουστο

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας καθώς όπως κρίνουν οι ειδικοί ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, κάτι που θα οδηγούσε όχι μόνο σε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στην απώλεια ζωών νέων ανθρώπων, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε ότι στις 10-12 Αυγούστου αναμένεται κορύφωση του πανδημικού κύματος με τον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων να αναμένεται να τοποθετηθεί περίπου στα 3.400. Συμπλήρωσε δε πως ανάλογα και με τα τεστ που διενεργούνται ενδέχεται κάποια μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού να είναι και περισσότερα. Ο καθηγητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αυξημένο αριθμό των τεστ κι ας έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν μετράμε 3.000 κρούσματα, εκείνη την ώρα σταματάμε 3.000 αλυσίδες μετάδοσης».

Στην συνέχεια μιλώντας για το ιικό φορτίο σε περιοχές της χώρας, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια τάση κάμψης της ταχύτητας αύξησης του ιικού φορτίου και ίσως η αρχή της πτώσης.