Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κάνουν, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται και μόλις έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε, επίσης, ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρείες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις.

Σημείωσε, δε, ότι η μέγιστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση τον σχεδιασμό είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα.

Για τα φαρμακεία διευκρίνισε ότι δεν θα γίνονται εκεί τα εμβόλια, ωστόσο οι πολίτες μέσω των φαρμακείων θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία και για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα.

Σημείωσε, πάντως, ότι τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά «χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών».