Κορονοϊός – Παγώνη: «O κόσμος να έχει εμπιστοσύνη για το εμβόλιο»

Κορονοϊός – Παγώνη: «O κόσμος να έχει εμπιστοσύνη για το εμβόλιο»

«Θα τον πείσουμε με επιστημονικά δεδομένα» τόνιζε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
«Είναι δύσκολες μέρες και χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο MEGA σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε ότι μερίδα πολιτών είχε παρόμοιες αντιδράσεις και για το εμβόλιο της γρίπης.

«Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται και για αυτό τον λόγο, θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης ώστε σιγά σιγά βάσει των επιστημονικών δεδομένων να αρχίσουν και αυτοί να καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να γίνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχουν προσωπικές γνώμες, υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα για συγκεκριμένα εμβόλια δείχνουν ότι είναι ασφαλή, συνεπώς το εμβόλιο πρέπει να γίνει.

«Βεβαίως θα το κάνω το εμβόλιο», απάντησε η κ. Παγώνη σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας ότι όπως όλοι οι γιατροί παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια και «είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά». «Καμία επιτροπή δεν θα βάλει την υπογραφή της για να εμβολιαστεί κόσμος και να υπάρχει πρόβλημα. Για αυτό ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Όταν έρθει το εμβόλιο στη χώρα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μεθοδικά και συντονισμένα ανάλογα με τις ομάδες που προηγούνται, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο καθώς είναι υψηλού κινδύνου.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα είπε ότι αυτήν την εβδομάδα σταδιακά και με πολύ αργούς ρυθμούς θα αρχίσει να υπάρχει μια ελάχιστη ελάττωση, ωστόσο δεν θα φανεί ακόμη αντίστοιχη ελάττωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων.