Κορoνοϊός: Πως θα κάνουμε Χριστούγεννα – Ρεβεγιόν ως 9 άτομα, απαγόρευση κυκλοφορίας, μαγαζιά click away

Κορoνοϊός: Πως θα κάνουμε Χριστούγεννα – Ρεβεγιόν ως 9 άτομα, απαγόρευση κυκλοφορίας, μαγαζιά click away

Σε συνεχείς προειδοποιήσεις για τα όσα θα ισχύσουν την περίοδο των Χριστουγέννων, προχωρούν κυβερνητικά στελέχη και ειδικοί λοιμωξιολόγοι.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση αξιολογούν τις ημέρες λειτουργίας του click away, αλλά και την προσέλευση στα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία τα οποία άνοιξαν χθες κάτω από αυστηρούς κανόνες προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού.

Από σήμερα, μπαίνει στις ζωές μας και το drive through, με τους πελάτες των εμπορικών καταστημάτων να παραλαμβάνουν τις προπαραγγελίες τους μέσα από το αυτοκίνητό τους στα πάρκινγκ των μεγάλων εμπορικών κέντρων και mall

Επίσης πήρε πράσινο φως η λειτουργία των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα μαύρης εργασίας, αλλά και επειδή είναι προτιμότερο να λειτουργούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον.

Ειδικότερα θα λειτουργήσουν υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ / ΚΑΔ 96.02.13.04 και υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών / ΚΑΔ 96.02.13.05

Ως προς τη λειτουργία:

οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

·Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.
Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ

Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.

Τι κωδικό στο 13033 στέλνουμε για νύχια

Για την μετάβασή σας στα κομμωτήρια, ή σε κέντρα για μανικιούρ – πεντικιούρ πρέπει να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση και τον κωδικό 2.