Κορονοϊός: Σε κλοιό η Αθήνα – Μαζικά τεστ σε «κόκκινες»περιοχές και έφοδοι της αστυνομίας σε πλατείες και ανοικτά σημεία

Κορονοϊός: Σε κλοιό η Αθήνα – Μαζικά τεστ σε «κόκκινες»περιοχές και έφοδοι της αστυνομίας σε πλατείες και ανοικτά σημεία

Έντονη ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί ο σταθερός ημερήσιος τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων κορoνοϊού, που καταγράφεται στην Αττική. Παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και τις αυστηρές προειδοποιήσεις των ειδικών ώστε να προσέχουν οι πολίτες, η επιδημιολογική καμπύλη συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία.

Υπό το πρίσμα αυτό ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί μαζικά τεστ στις κόκκινες περιοχές της Αττική ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Αστυνομία, που πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων για την αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους.

Αναλυτικότερα οι κινητές μονάδες που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις «κόκκινες» περιοχές θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τα rapid tests με στόχο την γρήγορη και αποτελεσματική διάγνωση. Όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Ν. Χαρδαλιάς, τα rapid tests θα γίνονται σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής, όπως και σε υπηρεσίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας (σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και -κυρίως- νοσοκομεία).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι 1.600 τεστ, από τα οποία τα 28 βρέθηκαν θετικά στην πλατεία Κυψέλης, την Παρασκευή 25/9, το Σάββατο 26/9 και την Κυριακή 27/9 . Τα 17 αφορούν Έλληνες και τα 11 αλλοδαπούς. Ειδικότερα, κατά τη σημερινή ημέρα διενεργήθηκαν 550 τεστ, από τα οποία προέκυψαν 11 θετικοί. Εξ αυτών των 11, οι 6 είναι Έλληνες, οι 5 αλλοδαποί, ενώ 8 είναι άνδρες και 3 γυναίκες. Διάμεση ηλικία των θετικών κρουσμάτων είναι τα 37 έτη.

Συνεχείς περιπολίες

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες σε πλατείες της Αττικής, ειδικά σε εκείνες που συγκέντρωναν παραδοσιακά τον περισσότερο κόσμο, καθώς και σε πάρκα και διάφορους άλλους ανοιχτούς χώρους,πολυσύχναστους ανοικτούς χώρους, προκειμένου να αποτρέπει τους πολίτες από το να μην τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.