Κορονοϊός: Σήμερα «κληρώνει» για πιο αυστηρά μέτρα

Κορονοϊός: Σήμερα «κληρώνει» για πιο αυστηρά μέτρα

 

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων οι οποίοι θα κληθούν να εισηγηθούν νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτό το κύμα του κορονοϊού που τρομάζει ειδικούς και κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα ακούσει τις εισηγήσεις των επιστημόνων και θα ανακοινώσει τα όποια νέα μέτρα στις 18.00 κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

Η πρώτη παρέμβαση που βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης ενόψει της ανακοίνωσης των μέτρων, αφορά στην Αττική και πιο συγκεκριμένα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η Αττική αποτελεί μοναδική εξαίρεση στον κανόνα των «κόκκινων περιοχών», καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 μ.μ. και όχι από τις 6 μ.μ. Οι σκέψεις των αρμοδίων αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το Σαββατοκύριακα, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα, λόγω και του καλού καιρού που προβλέπεται.

Στο τραπέζι βρίσκεται και η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Εν αναμονή των αποφάσεων για τα σχολεία

Διχασμένοι εμφανίζονται όμως οι λοιμωξιολόγοι και για το αν θα πρέπει να κλείσουν και πάλι τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας από την πλευρά της μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμη τέτοια εισήγηση από τους ειδικούς ενώ αρκετοί γονείς τάσσονται υπέρ ενός νέου κλεισίματος καθώς φοβούνται την διασπορά του ιού.