Κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας που δείχνει παράταση των περιοριστικών μέτρων

Κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας που δείχνει παράταση των περιοριστικών μέτρων

Την ώρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε τον τελευταίο απολογισμό των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορονοϊού, αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρέπει να συνεχίζουν να παίρνουν οι πολίτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, την ώρα που ανακοίνωνε πως τα κρούσματα έφτασαν τα 892 και οι νεκροί τους 26 (έγιναν 27 το βράδυ), τόνισε πως δεν χωρά εφησυχασμός, αναφέροντας πως ακόμη είμαστε στην αρχή της μάχης κατά του κορονοϊού.

«Ο καθένας συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά και αφού έκανε μία αναφορά στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 15νθημερο στην Ευρώπη, συνέχισε λέγοντας πως είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα στη χώρα, ώστε να μην φτάσουμε στην καταστροφή που ζει η Ιταλία.

Και τόνισε πάνω σε αυτό πως οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών.

«Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη που μας ανησυχεί», είπε.

«Αν τα μέτρα αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» πρόσθεσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για να μην επαναπαυθούν οι πολίτες έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε για άλλη μία φορά πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, αλλά τόνισε πως ο κορωνοϊός μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε ηλικία.

«Η ελληνική κοινότητα επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και συνέπεια. Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς.