Κορονοϊός: Τι ζητούν οι παιδίατροι για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της covid- 19

Κορονοϊός: Τι ζητούν οι παιδίατροι για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της covid- 19

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους, ζητά εάν αποφασισθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να γίνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό για τα παιδιά, ο κλάδος να συμμετάσχει στην οργάνωση του εγχειρήματος.

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών τονίσει τη σημασία ανάληψης του έργου εμβολιασμού των παιδιών από τους παιδίατρους. Αυτό θα βοηθήσει στην μεγαλύτερη αποδοχή του εμβολίου από επιφυλακτικούς γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται περισσότερο τους παιδιάτρους των παιδιών τους.

«Τα παιδιά είναι μια ιδιαίτερη ηλικιακή ομάδα και ο εμβολιασμός τους απαιτεί δεξιότητες και εμπειρία, που μόνο ο παιδίατρος έχει εκπαιδευτεί να έχει. Τα παιδιά συνήθως αντιδρούν στην θέα του εμβολίου και τις περισσότερες φορές χρειάζεται χρόνος και ειδική προσέγγιση του παιδιού, αλλά και των γονέων που το συνοδεύουν, προκειμένου να μην τραυματιστεί η ψυχολογία του παιδιού και οι γονείς να συνεργαστούν μαζί μας.

Είναι βέβαιο ότι η απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών θα βαρύνει άμεσα τους γονείς και αμέσως μετά τους παιδιάτρους. Ο πρώτος επαγγελματίας υγείας που οι γονείς θα καλέσουν για να συμβουλευτούν για το αν θα εμβολιάσουν ή όχι το παιδί τους θα είναι ο παιδίατρος που το παρακολουθεί και που οι γονείς εμπιστεύονται.

Από συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους γονείς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σημαντική αντίσταση από πολλούς στο να δεχθούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι εμβολιάστηκαν μετά τις δικές μας συμβουλές και παραινέσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά.