Κορoνοϊός: Τριπλάσιο ιικό φορτίο, ανησυχία για τα κρούσματα στην Αττική

Κορoνοϊός: Τριπλάσιο ιικό φορτίο, ανησυχία για τα κρούσματα στην Αττική

Στα ύψη είναι τα κρούσματα κορoνοϊού στην Αττική τα τελευταία 24ωρα. Και μάλιστα οι ειδικοί ανησυχούν έντονα πως τα τα κρούσματα σταδιακά θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο εξαιτίας της κινητικότητας που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και υπό τον φόβο όσων έλαβαν στη χώρα τα Θεοφάνια και δη στις εκκλησίες και σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, τα λύματα της Αττικής δείχνουν ότι υπάρχει τριπλασιασμός του ιικού φορτίου στο Λεκανοπέδιο. Και για αυτό οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την άρση των μέτρων του lockdown το προσεχές διάστημα.

Την ίδια ώρα, το προγνωστικό μοντέλο του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη προβλέπει ότι η δραστηριότητα των γιορτών θα φέρει δραματική αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας στα τέλη Φεβρουαρίου και συνέχιση μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ο ΕΟΔΥ χθες,, Κυριακή 10 Ιανουαρίου,ανακοίνωσε 445 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα περισσότερα να εντοπίζονται και πάλι στην Αττική.

Συγκεκριμένα, στην Αττική καταγράφηκαν 171 νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 74 μολύνσεις. Από εκεί και πέρα, σε χαμηλά επίπεδα δείχνουν να παραμένουν οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας καθώς καμία δεν υπερβαίνει τα 20 περιστατικά. Η Λάρισα κατέγραψε 17 νέα κρούσματα και οι Σέρρες 16 μολύνσεις.