Κύκλωμα φαρμάκων: Ποσότητες με αναβολικά σε αποθήκη μέλους της σπείρας

Κύκλωμα φαρμάκων: Ποσότητες με αναβολικά σε αποθήκη μέλους της σπείρας

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη μαφία του φαρμάκου που θησαύριζε με τα κλεμμένα αντικαρκινικά σκευάσματα. Η οικονομική αστυνομία έκανε το απόγευμα της Πέμπτης εφόδους σε σπίτι στην Κηφισιά, σε δύο κλειστά γκαράζ και σε μια αποθήκη στην Πεύκη, στην οποία βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών, ενώ αναμένεται να γίνουν συλλήψεις για τη νέα αυτή υπόθεση.

Ειδική επιχείρηση πραγματοποίησε, νωρίς το απόγευμα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε αποθήκη που διατηρούσε στην Πεύκη 64χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί ως μέλος της σπείρας που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα.

Στην αποθήκη εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών, ενώ αναμένεται να γίνουν συλλήψεις για τη νέα αυτή υπόθεση.

Οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ φέρεται να εμπλέκονται μέχρι στιγμής πάνω από 500 γιατροί και νοσηλευτές, σε περισσότερα από εκατό νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν περίπου 600 χιλιάδες σκευάσματα πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, ζημιώνοντας το κράτος κατά 14 εκατομμύρια ευρώ.