Let’s ΠΑΠ – Κάν’το για σένα – Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας

Let’s ΠΑΠ – Κάν’το για σένα – Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας

“Σάρκα και οστά”  έλαβε η  πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας

Το «Let’s ΠΑΠ» δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά διαδραστικών μαθημάτων και quiz που ενημερώνουν για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ιού HPV. Στο «Let’s ΠΑΠ» application κάθε γυναίκα μπορεί να καταγράψει τον κύκλο της και η εφαρμογή θα την ενημερώνει για την αναμενόμενη ημερομηνία της επόμενης περιόδου και τις ημέρες ωορρηξίας.

Επίσης, από το ημερολόγιο της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα σημείωσης της κατάστασης κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών (ροή αίματος, πόνος και διάθεση), ενώ το «Let’s ΠΑΠ» με τη σειρά του θα προτείνει συμβουλές διατροφής που σχετίζονται με την κατάσταση και θα ανακουφήσουν.

Το «Let’s ΠΑΠ» υπενθυμίζει με σχετικό reminder τα ραντεβού με τους γιατρούς. Τέλος, από τη Βιβλιοθήκη του «Let’s ΠΑΠ» που θα ανανεώνεται συνεχώς, θα μπορούν να ενημερώνονται για μια σειρά θεμάτων όπως η διατροφή και η άσκηση από επαγγελματίες του χώρου.

Το νέο application «Let’s ΠΑΠ» έχει δημιουργηθεί από την φαρμακευτική εταιρία AENORASIS με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group).

Οι γυναίκες κατεβάζοντας την εφαρμογή είτε στο κινητό τους είτε στο tablet και ολοκληρώνοντας με επιτυχία τα διαδραστικά μαθήματα μπορούν να κερδίσουν δωρεάν εξετάσεις Thin Prep Pap Test – το καινοτόμο διαγνωστικό τεστ που αποτελεί εξέλιξη του κλασσικού τεστ Παπανικολάου. Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό είναι απλή. Ολοκληρώνοντας τα διαδραστικά μαθήματα θα εμφανιστεί ένας κωδικός τον οποίο θα πρέπει να στείλουν με μήνυμα στη σελίδα του Letspap στο Facebook (Letspap Facebook Page: @letspap)

Σχετικά με την Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group)

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αποτελούμενος κυρίως από γιατρούς από ολόκληρη τη χώρα, με αποστολή την έρευνα σε θέματα προληπτικού ελέγχου και αντιμετώπισης των παθολογικών καταστάσεων του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας, καθώς και την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για την ανάπτυξη δράσεων για την πληρέστερη εφαρμογή του προληπτικού ελέγχου για τους καρκίνους του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας.