Ληγμένα χάπια και παρενοχλήσεις στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου

Ληγμένα χάπια και παρενοχλήσεις στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που διέγνωσε το κλιμάκιο Επιθεωρητών Υγείας για το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, σε επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε. Σύμφωνα με καταθέσεις που έδωσαν ασθενείς, συνοδοί και εργαζόμενοι, εκφράστηκαν παράπονα για χορήγηση ληγμένων φαρμάκων, αδικαιολόγητες απουσίες γιατρών, ακόμη και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων από γιατρό του Κέντρου!

Η έκθεση που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας περιλαμβάνει στοιχεία που συλλέχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η περίπτωση του γιατρού, για τον οποίο έχουν ενημερωθεί τόσο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, που προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας, μεταξύ άλλων, να εξεταστεί από ειδικό ψυχίατρο ο εγκαλούμενος γιατρός. Το όνομα του ίδιου γιατρού φέρεται ότι περιλαμβάνεται και σε άλλες καταγγελίες για απουσίες και επιθετική συμπεριφορά προς το προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς.

Σε άλλο σημείο αναφέρονται οι περιπτώσεις δυο γιατρών, οι οποίοι ελέγχονται για παράνομο διορισμό, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί αν έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους (είχε εκκινηθεί ποινική διαδικασία για το εν λόγω ζήτημα). Στην έκθεση, που συνέταξε το κλιμάκιο, αναφέρεται επίσης ότι αρκετά από τα ιατρικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται έχουν καταστραφεί, λόγω παλαιότητας ή χρήσης, ενώ υπογραμμίζεται ότι στην αποθήκη και στους χώρους του Κέντρου Υγείας βρέθηκαν μεταχρονολογημένα φαρμακευτικά σκευάσματα.