Η λιπογλυπτική «αυξάνει» στήθος και γλουτούς

Η λιπογλυπτική «αυξάνει» στήθος και γλουτούς

Αν για να βελτιώσει την εμφάνιση του στήθους, των γλουτών ή του προσώπου της μια γυναίκα, χρειαζόταν ίσως να υποβληθεί σε σειρά διορθωτικών επεμβάσεων, οι οποίες και χρονοβόρες ήταν αλλά και ιδιαίτερα δαπανηρές, πέραν των μειονεκτημάτων των ξένων πρόσθετων υλικών, τώρα πλέον αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η χρήση του ίδιου του λίπους του οργανισμού στην κοσμητική ιατρική, επιτυγχάνοντας με μία παρέμβαση πολλαπλά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Στέφανο Σταθάκη, «η λιπογλυπτική αποτελεί την πλέον εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης και σημαίνει αφαίρεση λίπους από εκεί που έχει δημιουργηθεί τοπικό πάχος και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί με γυμναστική ή δίαιτα. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικές βελόνες, οπότε αφαιρείται το λίπος που περισσεύει από διάφορα σημεία του σώματος, γίνεται ειδική επεξεργασία του και με αυτό αυξάνουμε στήθος ή γλουτούς αλλά και βελτιώνουμε την εμφάνιση του προσώπου».

Συγχρόνως όμως, το λίπος αυτό δεν πάει χαμένο, γιατί μπορεί να επανεισαχθεί στο σώμα για να δημιουργηθούν πιο «ελκυστικές» αναλογίες στους γλουτούς, να δοθεί νέο σχήμα στο στήθος -που απασχολεί και συχνότερα τις γυναίκες-, πιο αρμονικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο, αλλά και-πιο σπάνια -στις γάμπες, εξηγεί ο κ. Σταθάκης.

Θα λέγαμε πως πλέον τα «ψωμάκια» στις γυναίκες και τους άνδρες, το λαγόνιο λίπος, το λίπος στην κοιλιά, τους βραχίονες, ή το εσωτερικό των μηρών αναδεικνύονται σε μια φυσική πηγή προσθετικού υλικού από το ίδιο το σώμα μας, προκειμένου να βελτιώσουμε φυσικά τις ατέλειές μας, χωρίς να καταφεύγουμε σε ξένες ουσίες και χωρίς παρενέργειες και αστοχίες. «Η αυξητική των γλουτών (Brazilian buttocks) με περίπου 1000cc λίπους, τα οποία τοποθετούνται σε διάφορα στρώματα, έχει θεαματικά αποτελέσματα, πολύ καλύτερα από τη χρήση προθέσεων (inplunts)» επισημαίνει ο κ. Σταθάκης, τονίζοντας πως εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των μοσχευμάτων αυτόλογου λίπους του ίδιου του ατόμου, για ανόρθωση του στήθους, με αύξηση του μεγέθους κατά δύο νούμερα, χωρίς επιπλοκές και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μετεγχειρητικά, ενώ το λίπος χρησιμοποιείται με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και στον τομέα της επανορθωτικής χειρουργικής, για αποκατάσταση του στήθους μετά από μερική μαστεκτομή ή τμηματεκτομή.

Η συνεισφορά του λίπους είναι σημαντική επίσης στο να απαλυνθούν ή να σβήσουν οι ρινοπαρειακές ρυτίδες, ή οι ρυτίδες στα μάγουλα προσδίδοντας λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο, καθώς και στην ανόρθωση των ζυγωματικών, που δίνει την έντονη νεανική εμφάνιση, όπως επίσης και στην προσθετική χειλιών.

Να τονίσουμε ότι η υπερβολική χρήση υαλουρονικού οξέως που συνήθως χρησιμοποιείται στα ζυγωματικά είναι υπεύθυνη για το συχνά αφύσικο αποτέλεσμα που όλοι έχουμε παρατηρήσει, και το οποίο οφείλεται στο πρήξιμο και το οίδημα που έχει προκληθεί στην περιοχή λόγω κατακράτησης υγρών. Αντίθετα το λίπος, δίνει ιδιαίτερα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα και λόγω της εύπλαστης υφής του.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η λιπογλυπτική επέμβαση ανάλογα και με τις περιοχές του σώματος που θα «σμιλευθούν» διαρκεί περίπου 2 ώρες, πραγματοποιείται με ελαφρά αναισθησία (μέθη) και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια μέρα, ενώ η άμεση ανάρρωση συνήθως διαρκεί μια εβδομάδα, οπότε και γίνεται και η πλήρης δραστηριοποίηση στην καθημερινότητα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 4-6 εβδομάδες.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου