Λουκέτο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου;

Λουκέτο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου;

Ένα βήμα πριν από το λουκέτο βρίσκεται η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου, 5 κλινών. Απέμειναν μόνο 2 αναισθησιολόγοι – εντατικολόγοι ιατροί, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «πώς είναι δυνατόν οι δύο γιατροί να καλύπτουν τις ανάγκες του χειρουργικού και παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου, τις καθημερινές εφημερίες ως Αναισθησιολόγοι και ταυτόχρονα ως Ενατικολόγοι να καλύπτουν 24 ώρες το 24ωρο τη ΜΕΘ;».

Σύμφωνα όμως με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν είναι δύο οι Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί. Κανονικά υπηρετούν με οργανική θέση 4 Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί. Οι 2 έχουν μετακινηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών. Γιατί άραγε πρέπει να κλείσει μία ΜΕΘ για να στελεχωθεί μία άλλη, αναρωτιούνται τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται πως το Π.Γ.Ν. του Ρίου έχει 19 Αναισθησιολόγους, εκ των οποίων οι 7 είναι ειδικευμένοι στην Εντατικολογία. Μετά τη ρουσφετολογική μετακίνηση των δύο Αναισθησιολόγων – Εντατικολόγων ιατρών, ξεκίνησαν τα προβλήματα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. Ποιος νοιάζεται για τους διασωληνωμένους ασθενείς που θα ταλαιπωρούνται εάν κλείσει η ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου στις λίστες αναμονής, ψάχνοντας κλίνη ΜΕΘ στο Ρίο ή αλλού;

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας σε μία προσπάθεια να λύσουν το πρόβλημα, δημιουργούν νέα προβλήματα σε άλλα μέρη. Εντέλλουν δύο γιατρούς του Γ.Ν. Ζακύνθου να μετακινηθούν στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. Παράλογο. Και όμως προς την Ζάκυνθο την ίδια ώρα μετακινούν 2 χειρουργούς ιατρούς από το Γ.Ν. Κυπαρισσίας, τους μοναδικούς που έχει το Γ.Ν. Κυπαρισσίας. Εάν φύγουν από τη Ζάκυνθο οι εν λόγω δύο χειρουργοί δεν θα ανοίξουν ποτέ τα χειρουργεία του Γ.Ν. Ζακύνθου. Τελικά δεν μετακινήθηκαν οι γιατροί της Ζακύνθου.

Τι έκαναν μετέπειτα οι Υπουργοί Υγείας και η 6η ΥΠΕ; Αποφάσισαν να κλείσουν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας διαθέτει μόνο δυο Αναισθησιολόγους και εντέλλουν τη μία εκ των δύο να κάνει εφημερίες στο Γ.Ν. Πύργου. Δεν είναι η πρώτη μετακίνηση ούτε η τελευταία. Με τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς το Νοσοκομείο Πύργου, καταργείται σταδιακά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν οι καθημερινές εφημερίες.

Στο μεταξύ το «Καραβάνι της υγείας» συνεχίζει το δρόμο του και διοργανώνεται πανελλαδική συγκέντρωση στα Ιωάννινα, στις 26 Απριλίου 2017. Θα εκκινήσει στις 10πμ από το ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ. Με πορεία θα διέλθει από το κέντρο της πόλης, θα φτάσει στη λίμνη, θα επιβιβασθεί σε καραβάκια και θα καταλήξει στο νησάκι Ιωαννίνων στο οποίο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.