Μανικιούρ με τζελ: Τελικά πόσο ασφαλές είναι;

Μανικιούρ με τζελ: Τελικά πόσο ασφαλές είναι;

Η ιδέα της αντοχής στον χρόνο ενός μανικιούρ με τζελ είναι πρόκληση για τις περισσότερες γυναίκες. Όμως πολλές φορές διστάζουν να το κάνουν καθώς ανησυχούν ότι η διαδικασία μπορεί να κάνει  κακό για την υγεία των χεριών και των νυχιών σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν και η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί σε γενικές γραμμές να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, ο κίνδυνος για καρκίνο δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις λάμπες LED που χρησιμοποιούνται για να σταθεροποιηθεί το βερνίκι, όταν κάνετε μανικιούρ με τζελ, είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τον κίνδυνο από τα σολάριουμ.

Το αμέσως επόμενο ζήτημα είναι το αν και κατά πόσον αυτές οι ακτίνες UV επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Αυτό, δυστυχώς, είναι αλήθεια. Αλλά μπορείτε να προστατέψετε τα χέρια σας και να αποτρέψετε τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες, βάζοντας αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο 20 λεπτά πριν κάνετε μανικιούρ με τζελ.

Τέλος, πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν το μανικιούρ με τζελ θα καταστρέψει σταδιακά τα νύχια τους. Και σε αυτή την περίπτωση η απάντηση είναι ΟΧΙ. Απλώς πάρτε μερικές έξυπνες προφυλάξεις:

Μουλιάστε μόνο τα ακροδάχτυλά σας σε ασετόν και όχι ολόκληρο το χέρι σας.
Ενυδατώστε τα νύχια σας και τα πετσάκια αρκετές φορές την ημέρα.
Και μην κάνετε μανικιούρ με τζελ συχνότερα από 2-3 φορές τον μήνα, για να δώσετε στα νύχια σας χρόνο να επανέλθουν.