Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται τον Παύλο Πολάκη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αττικόν”

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται τον Παύλο Πολάκη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αττικόν”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αττικόν” προκειμένου  να “υποδέχθούν” τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο πανεπιστημιακό νοσηλευτικό ίδρυμα, προκειμένου να εγκαινιάσει τη νέα μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων.

Το προεδρείο του σωματείου κάνει λόγο για “επίσκεψη – σόου” του κ. Πολάκη. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως το νοσοκομείο εμφανίζει προβλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:

Ράντζα, εργολάβοι, τεράστια έλλειψη προσωπικού, υποχρηματοδότηση και κατεστραμμένη υποδομή (από μαγνητικό τομογράφο μέχρι κολονοσκόπια), κλειστές χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια εντατικής θεραπείας και χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό.

Σύμφωνα με το σωματείο, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Αττικόν” δεν ξεχνούν τον εμπαιγμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν δίνουν συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική, που συνεχίζεται και με αυτή την κυβέρνηση και δεν συμβιβάζονται με το μικρότερο κακό.

Ζητούν μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Μονάδα

Η ΜΑΦ Παίδων του νοσοκομείου “Αττικόν” ξεκίνησε τη λειτουργία της την περασμένη εβδομάδα. Ανήκει στη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία λειτουργεί στο νοσοκομείο.

Δημιουργήθηκε χάρη σε δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, με την υποστήριξη του σωματείου “Πνοή” – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).