Μέλη του «Ρουβίκωνα» απείλησαν γιατρό του Ευαγγελισμού

Μέλη του «Ρουβίκωνα» απείλησαν γιατρό του Ευαγγελισμού

Μέλη του Ρουβίκωνα απείλησαν γιατρό του Ευαγγελισμού ότι «θα σου σπάσουμε το κεφάλι» και «θα σου κόψουμε το χέρι» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ιατρικής κοινότητας. Στο βίντεο, που δημοσίευσε ο Ρουβίκωνας σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, τα μέλη του απειλούν το γιατρό, τον οποίο κατηγορούν για φακελάκι.

Οι ρουβίκωνες εκτοξεύουν μαφιόζικου τύπου απειλές και προειδοποιούν τον γιατρό ότι εάν δεν αλλάξει συμπεριφορά θα αποκαλύψουν το ονοματεπώνυμό του, το οποίο όμως ούτως ή άλλως αναφέρουν στην ανακοίνωση με την οποία συνοδεύουν το βίντεο.

Στο κείμενο, οι αντιεξουσιαστές σε ρόλο Αστυνομίας, δικαστή, τραμπούκου και τρομοκράτη, αναφέρουν ότι όσοι είναι «στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας» θα ξεχωρίσουν μόνοι τους την «ήρα από το στάρι». «Η ματαιότητα να περιμένουμε από το κράτος να κάνει ‘καθάρσεις’ εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχτεί», αναφέρουν.

«Ο κ. Τόσκας θα πρέπει να βγει και να εξηγήσει αν το υπουργείο πραγματικά προστατεύει τους πολίτες η αν προστατεύει τον εαυτό του» σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης διερωτήθηκε: «Έχει τσίπα ο κ. Τόσκας; Δεν είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι; Να μην πάρει το μισθό του ο κ. Τόσκας… Τον θεωρείτε άξιο; Δεν υπάρχει προστασία του πολίτη».

«Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού αποδεικνύουν ότι το κράτος είναι υπό διάλυση!» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ. «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει! Υπάρχουν τα όργανα και οι ποινικές διαδικασίες για τις καταγγελίες… Αν θέλουμε να γίνουμε ζούγκλα, να έχει ο καθένας το μαχαίρι του, το πιστόλι του».

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ατομική βία…έχουμε συμβάλλει στην αποκάλυψη περιπτώσεων χρηματισμού και παρανομιών» σχολίασε στο Σκάϊ ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος γιατρών Ευαγγελισμού.