Μη λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο ΠΓΝ Πατρών

Μη λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο ΠΓΝ Πατρών

Το Νοσοκομείο Πύργου και Αμαλιάδας υπολειτουργούν λόγω έλλειψης Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού. Με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, τα προηγούμενα χρόνια άφησαν τα Νοσοκομεία χωρίς  γιατρούς και Νοσηλευτές. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας λειτουργεί χειρότερα από Κέντρο Υγείας, αφού οι Ιατροί μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου, το οποίο γέμισε ράντζα, υποστελεχωμένο και αυτό από γιατρούς και Νοσηλευτές.

Ο πληθυσμός της Δυτικής Ελλάδας και τα Νησιά του Ιονίου, δεν καλύπτονται από καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική παρ’ ότι στην περιοχή λειτουργεί Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική με εκπαιδευμένο Προσωπικό που δεν λειτουργεί από το έτος 2017 λόγω έλλειψης γιατρών. Έφυγε ο Διευθυντής για το Αττικό Νοσοκομείο και έκλεισε. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά από τη Δυτική Ελλάδα διακομίζονται με καθυστέρηση άνω των 4 ωρών για Αθήνα ή Ιωάννινα που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Η βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο που εγκαινιάστηκε προεκλογικά από τον κ. Τσίπρα, διαθέτει ένα ελικόπτερο τύπου Α-109 που δεν πετάει νύχτα και δεν αναλαμβάνει διακομιδές περιστατικών που μπορεί να το βρει στον αέρα μετά  το σούρουπο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα είναι επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας των νοσοκομείων.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου