Μήπως απέχετε από το σεξ; Όλοι οι λόγοι

Μήπως απέχετε από το σεξ; Όλοι οι λόγοι

Δε φταίει μόνο η οικονομική κρίση για το γεγονός ότι άνδρες και γυναίκες έχουν πεσμένη ερωτική διάθεση! Έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο απέδειξε ότι για τη μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητας των ερωτικών συνευρέσεων μπορεί να ευθύνονται περισσότεροι από ένας παράγοντες.

Είστε πολυάσχολοι
Οι πολλές υποχρεώσεις αλλά και η “φορτωμένη”  διαταράσσει όχι μόνο τις ορμόνες αλλά και την ερωτική διάθεση.
Η μόνη λύση είναι η πολύ καλή διαχείριση των υποχρεώσεων αν δεν θέλετε να μαραζώνετε στην σεξουαλική σας ζωή.

Δεν έχετε αυτοπεποίθηση

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους πράγμα το οποίο έχει αντίκτυπο στην ερωτική τους ζωή.

Μήπως είστε στην περιεμμηνόπαυση;

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στην εμμηνόπαυση όπως τα σημάδια ξηρότητας κόλπου αλλά και οι εξάψεις  δεν βοηθούν καθόλου την κατάσταση. Ζητήστε τη βοήθεια του γυναικολόγου σας, για τους τρόπους αντιμετώπισης των περιεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, ώστε το σεξ να γίνει ξανά η απόλαυση, που πριν ήταν.

Έχετε κατάθλιψη

Όταν η διάθεσή σας βρίσκεται σε αρνητικά επίπεδα, είναι σύνηθες και αναμενόμενο να χάσετε και τη διάθεσή σας για σεξ.
Οι γυναίκες μάλιστα που έχουν κατάθλιψη, έχουν την τάση να απομονώνονται μέσα στη σχέση τους, οδηγώντας πολλές φορές σε αδιέξοδο τον σύντροφό τους. Μια λύση είναι η επίσκεψη σε ένα ειδικό που θα παρέχει ψυχοθεραπεία στην ασθενή.

Υπολειτουργεί ο θυρεοειδής

Μια από τις αιτίες που δεν έχετε σεξουαλική διάθεση μπορεί να είναι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, που μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, κατάθλιψη, απώλεια ερωτικής διάθεσης και προβλήματα γονιμότητας. Κάντε μια εξέταση αίματος και αν οι τιμές του θυρεοειδή είναι υψηλές απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό για να σας χορηγήσει τη σχετική αγωγή.

 Διαταραχές ύπνου

Η αϋπνία, ο μη επαρκής ύπνος (λιγότερο από 8 ώρες) καθώς και ο μη συνεχόμενος ύπνος μπορούν να πλήξουν καίρια την ερωτική διάθεση.