Μήπως η λύση για την παχυσαρκία είναι το μαύρο πιπέρι;

Μήπως η λύση για την παχυσαρκία είναι το μαύρο πιπέρι;

Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι το μαύρο πιπέρι έχει ισχυρές ιδιότητες που καταπολεμούν την παχυσαρκία. Αναλυτικότερα ινδοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sri Venkateswara, οι οποίοι πραγματοποίησαν την μελέτη πάνω σε ποντίκια ανακάλυψαν ότι η πιπερονάλη, ένωση που υπάρχει στο καρύκευμα μειώνει σημαντικά τις επιβλαβείς επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε λιπαρά.

Οσα έλαβαν ως συμπλήρωμα πιπερονάλη για έξι εβδομάδες είχαν μικρότερο σωματικό βάρος, λιγότερο ποσοστό λίπους και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, καθώς και πιο δυνατά οστά σε σύγκριση με εκείνα που τρέφονταν μόνο με λιπαρές τροφές και καθόλου πιπέρι.

Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι σε άλλη βρετανική μελέτη ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου ανακάλυψαν μεταλλάξεις σε γονίδιο που σχετίζεται με την παχυσαρκία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η παχυσαρκία δεν είναι πάντα λαιμαργία».

Ωστόσο και οι δύο ερευνητικές ομάδες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα αποτελέσουν μια νέα θεραπεία για την παχυσαρκία, τα ποσοστά της οποίας έχουν τριπλασιαστεί παγκοσμίως από το 1975.

Share Button