Μήπως μιλάτε μόνοι σας; Δείτε γιατί είναι θετικό!

Μήπως μιλάτε μόνοι σας; Δείτε γιατί είναι θετικό!

Μήπως μιλάτε συχνά μόνοι σας; Το να “σκεφτόμαστε φωναχτά” μας βοηθάει να υλοποιήσουμε, ή να αναλύσουμε καλύτερα αυτό που σκεφτόμαστε. Μας βοηθά να έχουμε μια καλύτερη “αίσθηση των πραγμάτων”.

Όπως αναφέρει μια έρευνα των ψυχολόγων Gary Lupyan και Daniel Swingley, οι εσωτερικές και εξωτερικές οδηγίες που δίνονται στον εγκέφαλο μας βοηθούν να βρίσκουμε κάποιο χαμένο αντικείμενο πιο γρήγορα.

Κατά τα ευρήματα της έρευνας, μπορούμε να βελτιώσουμε την όρασή μας όταν προσπαθούμε να εντοπίσουμε ένα αντικείμενο ακούγοντας την ονομασία του. Για παράδειγμα αν έχεις χάσει ένα στυλό οι πιθανότητες να το βρεις συντομότερα, επαναλαμβάνοντας στον εαυτό σου τη λέξη “στυλό”, είναι μεγαλύτερες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 26 φοιτητές, 13 άνδρες και 13 γυναίκες, οι οποίοι έπρεπε να βρουν συγκεκριμένα προϊόντα στα ράφια κάποιου σουπερμάρκετ. Τα εύρηματα έδειξαν πως όσοι επαναλάμβαναν τις ονομασίες των προϊόντων τα βρήκαν στο μισό χρονικό διάστημα από εκείνους που δεν μιλούσαν κατά τη διάρκεια της αναζήτησης.

Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι όταν μιλάμε στον εαυτό μας τότε ενισχύουμε και βελτιστοποιούμε τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Επομένως, αν ανήκετε και εσείς σ’ αυτή τη κατηγορία αδιαφορείστε για τα αδιάκριτα βλέμματα όταν μιλάτε στον εαυτό σας. Το μόνο που κάνετε τη στιγμή που μιλάτε στον εαυτό σας είναι να βοηθάτε τον εγκέφαλό σας να πάρει στροφές πιο γρήγορα, να αναλύει καταστάσεις και να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

Share Button