«Μπλόκο» στο υπ. υγείας από τους εργολαβικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ

«Μπλόκο» στο υπ. υγείας από τους εργολαβικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας πραγματοποίησαν οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία,διεκδικώντας τη διασφάλιση της δουλειάς τους μέσω συμβάσεων εργασίας αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να ανέβουν στο κτίριο δέκα άτομα, ενώ εκείνος είχε ζητήσει μόνο τέσσερα. Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτό το αίτημά τους.

Όπως αναφέρουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Με βάση το Ν. 4430/2016 άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος.

Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια.Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους.

Οι υπουργοί Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα.

Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι)».Τη στιγμή που, όπως λένε, έχουν περάσει μια «οδύσσεια», αφενός δουλεύοντας για εργολάβους με «άθλιες» συνθήκες εργασίας και αφετέρου για τις συμβάσεις έργου που θεσμοθέτησε αρχικά το υπουργείο Υγείας (χωρίς επιδόματα, δώρα και δικαίωμα σε αναρρωτικές άδειες) αλλά τελικά άλλαξαν σε συμβάσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ.