Μυστικά υγείας για να χάσει βάρος το παιδί χωρίς στέρηση!

Μυστικά υγείας για να χάσει βάρος το παιδί χωρίς στέρηση!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσει καλές διατροφικές συνήθειες το παιδί είναι οι ίδιοι οι γονείς, να είναι πρότυπα για εκείνο.

Δείτε τι να κάνετε για χάσει βάρος το παιδί χωρίς στέρηση!

Ασκηθείτε μαζί

Η σωματική δραστηριότητα είναι πιο ελκυστική για το παιδί σας, αν κάνετε κάτι όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια.Υπολογίζεται πως όλα τα παιδιά χρειάζονται περίπου 60 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα για καλή υγεία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και τα 60 αυτά λεπτά σε μία και μόνο περίοδο στην ημέρα. Ακόμα και επιμέρους 10λεπτες και 5λεπτες στιγμές έντονης σωματικής δραστηριότητας είναι εξίσου καλές για το παιδί.

Προσοχή στις μερίδες φαγητού

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερμεγέθεις μερίδες φαγητού.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε γεύματα με μικρές μερίδες και να αφήσετε το παιδί σας να σας ζητήσει από μόνο του περισσότερο φαγητό αν πεινάει κι άλλο.

Προσπαθήστε να μην πιέζετε το παιδί σας να “φάει όλο το φαγητό” στο πιάτο του, ή να φάει περισσότερο από όσο θέλει.

Ενθαρρύνετε το παιδί να τρώει αργά και σε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα.

Υγιεινά γεύματα

Αποθαρρύνετε το παιδί σας από το να καταναλώνει υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη τροφές, όπως γλυκά, κέικ, μπισκότα, ζαχαρούχα δημητριακά και αναψυκτικά. Αυτές οι τροφές και τα ποτά τείνουν να έχουν πάρα πολλές θερμίδες και ελάχιστα θρεπτικά συστατικά.

Στόχος  θα πρέπει να είναι να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων του από υγιεινές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα (ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά) και ρύζι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης).

Λιγότερη ώρα μπροστά σε οθόνες και περισσότερος ύπνος

Περιορίστε τον χρόνο που δαπανούν για ανενεργά χόμπι, όπως το να παρακολουθούν τηλεόραση και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να μην παρακολουθούν πάνω από δύο ώρες τηλεόραση κάθε μέρα. Και αφαιρέστε όλες τις οθόνες (συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων) από το υπνοδωμάτιό τους τη νύχτα.