Μυστικά υγείας για την προστασία των μωρών από τον καύσωνα!

Μυστικά υγείας για την προστασία των μωρών από τον καύσωνα!

Ειδικές οδηγίες προφύλαξης για τα νεογνά και τα βρέφη δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει του νέου κύματος καύσωνα, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε το παιδί σας

1. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας πίνει επιπλέον υγρά, ειδικά νερό, όταν ο καιρός είναι ζεστός. Τα μωρά που θηλάζουν χρειάζονται επίσης επιπλέον γάλα, είτε από το στήθος ή το μπουκάλι. Η θηλάζουσα μητέρα θα πρέπει και αυτή να αυξήσει την πρόσληψη υγρών, ώστε να μην αφυδατωθεί.

2. Κρατήστε το μωρό σας σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους κατά τις περιόδους που έχει καύσωνα. Οι ανεμιστήρες μπορεί να βοηθήσουν λίγο, αλλά όταν η θερμοκρασία ανέβει αρκετά δεν μπορούν να αποτρέψουν την υπερθέρμανση.

3. Εάν πρέπει να βγείτε έξω με το μωρό σας να το ντύσετε με ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα. Το καπέλο και το αντηλιακό (αν είναι μεγαλύτερο από 6 μηνών) είναι επίσης απαραίτητα.

4. Μην αφήνετε ποτέ, ούτε και για ένα λεπτό το παιδί σας μέσα στο αυτοκίνητο. Ακόμη και με τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά το αυτοκίνητο μπορεί γρήγορα να ζεσταθεί σε επικίνδυνα επίπεδα μέσα σε 10 λεπτά, ακόμα και σε μέτριες θερμοκρασίες.

Για τα μεγαλύτερα:

Κατά την έξοδό τους από το σπίτι, τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να φοράνε ρούχα. ελαφρά, ανοιχτόχρωμα και άνετα. Ως γνωστόν, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα αντανακλούν πίσω μερική από την ηλιακή ακτινοβολία. Τα ρούχα να καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος.

Να τους φοράτε όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι καπέλο και αντηλιακό.

Να τους δίνετε πολλά υγρά ακόμα και αν αυτά σας λένε ότι δεν διψάνε Εναλλακτικά μπορείτε να τα ενυδατώνετε με λαχανικά και φρούτα.

Τα γεύματα πρέπει να είναι ελαφριά και συχνά, χωρίς λίπη.

Δροσίστε τα με ντους με χλιαρό ή δροσερό νερό, αλλά ποτέ με κρύο νερό γιατί εύκολα μπορεί να πάθουν υποθερμία.