Ν.Δ: «Μεγάλη η ταλαιπωρία για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας στα νησιά του Αιγαίου»

Ν.Δ: «Μεγάλη η ταλαιπωρία για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας στα νησιά του Αιγαίου»

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας στα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, καθώς αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για αυτούς φάρμακα.

Όπως επισημαίνουν σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό υγείας οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Οικονόμου όπως είναι γνωστό, για την συνταγογράφηση των φαρμάκων υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και η διάθεσή τους γίνεται αποκλειστικά μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Στην ερώτηση τους επισημαίνουν ότι αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς από άλλα μικρότερα νησιά, πρέπει να μεταβαίνουν στη Ρόδο ή στην Κω για να συνταγογραφήσουν και να πάρουν τα φάρμακά τους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την σωματική και ψυχική τους ταλαιπωρία, αλλά και μια σημαντική, επιπλέον, οικονομική δαπάνη για τις μετακινήσεις τους.
Κάποιοι από τους ασθενείς βρίσκονται σε εμφανή αδυναμία για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης τους και αναγκάζεται να τα καλύψει ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου.
Πολλές φορές, μάλιστα, πρέπει να διανυκτερεύσουν στη Ρόδο ή στην Κω αφού, είτε υπάρχει απαγορευτικό, είτε δεν υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής την ίδια ημέρα.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας στα μικρά νησιά και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να διευκολυνθεί και να ανακουφιστεί αυτή η ομάδα των συνανθρώπων μας.