Ν.Δ: Στο έλεος του Θεού τα παιδιά-πεταλούδες από την Κυβέρνηση Τσίπρα

Ν.Δ: Στο έλεος του Θεού τα παιδιά-πεταλούδες από την Κυβέρνηση Τσίπρα

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τα παιδιά – πεταλούδες, μία σπάνια ανίατη ασθένεια, τα οποία δεν μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να προμηθεύονται τα επιθέματα που χρειάζονται όταν τραυματίζονται, απευθύνει η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά, η επιστολή της Ν. Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Θέμα: Στο έλεος του Θεού τα παιδιά-πεταλούδες από την Κυβέρνηση Τσίπρα!!

Κύριε Υπουργέ,

Τα προβλήματα, που πέφτουν καθημερινά στην αντίληψή μας στη δημόσια υγεία, είναι πολλά και μεγάλα. Δυστυχώς όμως μένουν άλυτα! Αυτή τη στιγμή, 15 παιδιά, με μία σπάνια ανίατη ασθένεια, εκείνη της πομφολυγώδους επιδερμόλυσης, δεν μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να προμηθεύονται τα επιθέματα που χρειάζονται όταν τραυματίζονται. Για αυτά τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, τα επιθέματα αποτελούν τη μόνη ανακούφιση, κοστίζοντας σε μία οικογένεια όμως 500 έως 2500 ευρώ το μήνα!

Είναι αδιανόητο, ενώ έχει τεθεί υπόψη το ζήτημα αυτών των παιδιών εδώ και 2 μήνες και ενώ την ίδια στιγμή έχει ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανακοινώσει επαφές με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να λυθεί το θέμα τους, ακόμα να εξακολουθούν παιδιά και γονείς να ζουν χωρίς κάλυψη. Επιπλέον, οι σχετικές εγκρίσεις συνταγογραφήσεων των επιθεμάτων έχουν ήδη καθυστερήσει σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Τέλος, στις λίστες του οργανισμού υπάρχει μόνο ένα είδος επιθέματος, ενώ απουσιάζουν παντελώς άλλα βασικά, τα οποία καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες τραυματισμών.

Το κράτος οφείλει να είναι δίπλα στον πολίτη. Το 2012 (5 χρόνια πριν), έπειτα από ένα ατυχές συμβάν, η προηγούμενη Κυβέρνηση άμεσα φρόντισε να καλύψει ασφαλιστικά τα επιθέματα. Τώρα, 5 χρόνια μετά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν βελτιώνει τη Δημόσια Υγεία αλλά φαίνεται να κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω, προσβάλλοντας ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1) Σε τι στάδιο βρίσκεται ο διάλογος μεταξύ αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ;
2) Πότε θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή στη λίστα του ΕΟΠΥΥ όλων των ειδών και των διαστάσεων των επιθεμάτων;
3) Θεωρείτε ότι η τιμή αποζημίωσης είναι αποδεκτή για τα οικονομικά βάρη που καλείται να σηκώσει μια οικογένεια, έτσι όπως έχει οριστεί τώρα , δηλαδή στο ¼ της τιμής λιανικής;
4) Πότε θα εγκριθούν επιτέλους οι συνταγογραφήσεις του 2016;

Οι ερωτώντες βουλευτές είναι οι εξής:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ