ΝΔ: Παίζουν με την υγεία νοσηλευτών στο Θεαγένειο!!

ΝΔ: Παίζουν με την υγεία νοσηλευτών στο Θεαγένειο!!

Ερώτηση για την κατάσταση στο Θεαγένειο κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας! Σύμφωνα με καταγγελίες, οι νοσηλευτές στο Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εργάζονται κάτω από ανεπίτρεπτα επικίνδυνες για τη υγεία τους συνθήκες. Μη εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό εξαναγκάζεται, σχεδόν υπό συνθήκες τρομοκρατίας, να τελεί τη διαδικασία διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει ότι αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται οι νοσηλευτές και σταματήσουν την εργασία αυτή, θα θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα, τη στιγμή που το Υπουργείο, έχει δηλώσει από το Νοέμβριο ότι δεν είναι αρμοδιότητα των νοσηλευτών η παρασκευή και η μίξη των κυτταροστατικών φαρμάκων!

Αξίζει να τονισθεί ότι πρόκειται για ουσίες υψηλής τοξικότητας, οι οποίες δύναται να έχουν μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες επιδράσεις στην υγεία αν έρθουν σε επαφή με το δέρμα ή ακόμα και να προκαλέσουν μόλυνση μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:

1) Πότε θα γνωμοδοτήσει το ΚΕΣΥ σχετικά με τη διαδικασία διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων και την απασχόληση ανειδίκευτου προσωπικού σε αυτή , ώστε να αποφανθεί ο Υπουργός επί της γνωμοδότησης αυτής;
2) Θεωρείτε νόμιμη την ενασχόληση μη εξειδικευμένου προσωπικού σε αυτή την επικίνδυνη διαδικασία;
3) Σκοπεύει να αντικαταστήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Θεαγένειο στη θέση των ανειδίκευτων νοσηλευτών, προσωπικό κατάλληλο, όπως είναι οι βοηθοί τεχνολόγοι φαρμακείου; Αν ναι, πότε θα γίνει αυτό;

-ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ-

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ
ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Share Button