Νέα ανατροπή στην υπόθεση Novartis! Άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος προστατευόμενου μάρτυρα

Νέα ανατροπή στην υπόθεση Novartis! Άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος προστατευόμενου μάρτυρα

Ανατροπή στην υπόθεση Novartis προκαλεί η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος ενός προσώπου, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

Όπως αποκάλυψε το «dikastiko.gr», πηγές από το περιβάλλον του κατηγορουμένου ισχυρίζονται πως διαφυγή στο εξωτερικό μαζί με όλη την οικογένεια και την οικοσκευή όχι μόνο δεν υφίσταται αλλά είναι… ανέκδοτο. Και τονίζουν πως το αιτιολογικό είναι απολύτως σαθρό, καθώς ήταν γνωστό πως εδώ και μήνες εργαζόταν στο εξωτερικό και ταυτόχρονα είχε ενημερώσει -ακόμα και την περασμένη Παρασκευή- την Εισαγγελία ότι για επαγγελματικούς λόγους μετακομίζει στο εξωτερικό.

Έφτασε οικογενειακώς στο αεροδρόμιο, για να πετάξει προς Μαδρίτη, στις 8 το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου. Εκεί του αναφέρθηκε πως ο ίδιος δεν μπορεί να φύγει. Από εκείνη την ώρα μαζί με τον δικηγόρο του Θόδωρο Μαντά περίμενε μέχρι τις 2 το μεσημέρι, επί έξι ώρες δηλαδή, χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να πετάξει. Τότε του επιδόθηκε η διάταξη με την οποία του ασκείτο ποινική δίωξη για κακούργημα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τι αποκαλύπτει ο Π.Πολάκης

Με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, παρουσιάζει φωτογραφία του Νίκου Μανιαδάκη, πρώην συμβούλου πολιτικών που είχαν διατελέσει υπουργοί Υγείας, αφήνοντας βαρύτατο υπαινιγμό ότι πρόκειται για το πρόσωπο που μετέφερε μίζες σε βαλίτσες. Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ένας από τους τρεις προστατευομένους μάρτυρες που φέρονται πως είχαν καταθέσει ότι η Novartis έκανε «ωφέλιμες» πληρωμές προς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Share Button