Νέα δεδομένα για τη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης!

Νέα δεδομένα για τη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης!

Επιστημονικά δεδομένα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η Merck, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας, στο 69o Ετήσιo Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΑΑΝ), που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-28 Απριλίου στη Βοστώνη.

Η Merck παρουσίασε 15 περιλήψεις εργασιών για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), συμπεριλαμβανομένων μελετών αξιολόγησης της ιντερφερόνης βήτα-1α (υποδόρια χορήγηση, 3 φορές την εβδομάδα) και των υπό έρευνα Δισκίων Κλαδριβίνης.

«Η ιντερφερόνη βήτα-1α (υποδόρια χορήγηση, 3 φορές την εβδομάδα) έχει ένα καλά τεκμηριωμένο προφίλ ασφάλειας, που υποστηρίζεται από περισσότερα από 20 χρόνια κλινικών μελετών και εμπειρίας με ασθενείς, και οι πληροφορίες από τις μελέτες και τις αναλύσεις που παρουσιάζουμε στο ΑΑΝ εμβαθύνει την κατανόησή μας γι’ αυτήν τη θεραπεία της Υποτροπιάζουσας – Διαλείπουσας Πολλαπλής Σκλήρυνσης», δήλωσε η Δρ. Kathleen Hawker, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νευρολογίας και Ανοσολογίας της EMD Serono, του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck KGaA (Darmstadt, Γερμανία), στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για τα Δισκία Κλαδριβίνης, μιας υπό έρευνα, βραχείας διάρκειας, από του στόματος θεραπείας που θεωρείται ότι επιλεκτικά και περιοδικά στοχεύει στα λεμφοκύτταρα, τα οποία ενδεχομένως αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παθολογικής διαδικασίας της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Τα Δισκία Κλαδριβίνης βρίσκονται επί του παρόντος υπό κλινική έρευνα και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή αλλού. Τον Ιούλιο του 2016, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκανε δεκτή την επανεξέταση της Αίτησης Άδειας Κυκλοφορίας των Δισκίων Κλαδριβίνης για τη θεραπεία της υποτροπιάζουσας διαλείπουσας Πολλαπλής Σκλήρυνσης σε ενήλικες ασθενείς.

«Στοχεύουμε σταθερά στην επίτευξη καινοτομίας για ασθενείς που έχουν ανάγκη και οι παρουσιάσεις μας αυτήν την εβδομάδα στο ΑΑΝ, ένα από τα κορυφαία συνέδρια νευρολογίας, επιβεβαιώνουν περαιτέρω την υπόσχεση των Δισκίων Κλαδριβίνης ως δυνητική θεραπευτική επιλογή για την Υποτροπιάζουσα Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση», δήλωσε ο Luciano Rossetti, Επικεφαλής του Τμήματος Παγκόσμιας Έρευνας & Ανάπτυξης του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck.

Επίσης, η EMD Serono, ο βιοφαρμακευτικός τομέας της Merck KGaA, Darmstadt, Γερμανία, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, παρουσίασε στο Brain Health Fair του ΑΑΝ στις 21 Απριλίου, εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι ίδιοι πως είναι να πάσχει κάποιος από ΠΣ, μέσω εικονικής πραγματικότητας και άλλων δραστηριοτήτων.

Σχετικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και αποτελεί τη συχνότερη, μη τραυματικής αιτιολογίας νευρολογική διαταραχή που προκαλεί αναπηρία στους νεαρούς ενήλικες. Εκτιμάται ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση παγκοσμίως. Τα συμπτώματα της νόσου ποικίλλουν, ωστόσο, τα συνηθέστερα συμπτώματά της είναι το θάμβος όρασης, το μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα των άκρων και προβλήματα μυϊκής ισχύος και συντονισμού των κινήσεων. Οι υποτροπιάζουσες μορφές της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι οι συχνότερες.