Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις Ιατροδικαστών

Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις Ιατροδικαστών

Κατατέθηκε νέα ερώτηση στη Βουλή για τις τρομερές ελλείψεις ιατροδικαστών που καταγράφονται σε όλη την χώρα. Στην ερώτησή της η βουλευτής Β΄ Πειραιώς της «Ένωσης  Κεντρώων» Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου αναφέρει ότι «το πρόβλημα της έλλειψης ιατροδικαστών σε όλη την επικράτεια είναι έντονο, αφού σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, ιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας υπηρετούν μόνο στους 22 από όλους τους νομούς της χώρας».

«Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου οι οικείοι των τεθνεώτων υποβάλλονται σε έξοδα και περαιτέρω ψυχική ταλαιπωρία για την ενδεχόμενη αναγκαία νεκροψία των αποβιωσάντων οικείων τους» υπογραμμίζει η κ. Μεγαλοοικονόμου και ρωτά τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης: «Τι ενέργειες έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν για να λυθεί άμεσα και δια παντός το θέμα της πλήρωσης του εθνικού δημοσίου συστήματος υγείας με ιατροδικαστές σε όλη τη χώρα».

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήρθε να προστεθεί σε ανάλογες όλων των ελληνικών κομμάτων και σε αντίστοιχες κινήσεις των Περιφερειαρχών της χώρας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων.

Με αφορμή το γεγονός ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων δήλωσε πως «είναι σημαντικό ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας αφουγκράζεται το αίτημα των τοπικών κοινωνιών για ένα τουλάχιστον ιατροδικαστή σε κάθε νομό της χώρας. Η υλοποίηση του αιτήματος είναι στα χέρια της Κυβέρνησης και ευχόμαστε να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου