Νέα κρούσματα ιλαράς σε υγειονομικό προσωπικό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Νέα κρούσματα ιλαράς σε υγειονομικό προσωπικό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Δύο νέα κρούσματα ιλαράς σε υγειονομικό προσωπικό έρχονται να προστεθούν στα πέντε που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Πρόκειται για μια νοσοκόμα που νοσηλεύεται με επιπλοκές και μια γιατρό του «Σισμανογλείου», που είναι καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η γιατρός νόσησε τον περασμένο Αύγουστο και η νοσηλεύτρια του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εξακολουθεί να νοσηλεύεται με επιπλοκές της ιλαράς στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «παροιμιώδη αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την επιδημική έξαρση της ιλαράς» καταγγέλοντας ότι δεν ελήφθη κανένα μέτρο και οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν ενημέρωσαν το προσωπικό για τα μέτρα προφύλαξης.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν νοσοκομεία, όπως το Δρομοκαΐτειο και το Δαφνί, στα οποία στις εφημερίες προσέρχονται ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που μπορεί να νοσούν από ιλαρά, και το προσωπικό δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προφύλαξης.

«Δεν υλοποιούνται ούτε στο ελάχιστο οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ ότι τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς και δεν διαθέτουν εμβόλια. Επιτέλους ας ξυπνήσει το Υπουργείο Υγείας πριν είναι αργά», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.