Νέα μέθοδος για τη βιοψία μαστού στον “Άγιο Σάββα”

Νέα μέθοδος για τη βιοψία μαστού στον “Άγιο Σάββα”

Τα πλεονεκτήματα της Διαδερμικής Βιοψίας Μαστού, μιας εξελιγμένης μεθόδου βιοψίας, απολαμβάνουν πλέον οι ασθενείς στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας».

«Σε μισή ώρα περίπου η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, ενώ η ασθενής θα παραμείνει για 1-2 ώρες ακόμη προς παρακολούθηση και στη συνέχεια μπορεί να πάρει εξιτήριο» λέει στο Virus ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Πρόκειται για μία μέθοδο διάγνωσης η οποία σε σύγκριση με την κυτταρολογική εξέταση, όπου το αποτέλεσμα πολλές φορές μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό, έχει ευαισθησία η οποία πλησιάζει το 98% (με τη βοήθεια των υπερήχων).

«Πρόκειται για μία ευρύτατα διαδεδομένη μέθοδο στο εξωτερικό, η οποία στη χώρα μας και ειδικότερα στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει τύχει ανάλογης “εκτίμησης”» σημειώνει ο κος Φιλόπουλος.

Η νέα, σύγχρονη αυτή τεχνολογία λειτουργεί στο πλαίσιο του Κέντρου Ημερησίας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», δωρεά του Ιδρύματος Λάτση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη τεχνολογία βιοψίας διαθέτουν μόλις δύο (2) ακόμη νοσοκομεία του ΕΣΥ: το Ιπποκράτειο και το Μεταξά.