Νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Πανελλαδική κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει αύριο, στις 12 Ιουλίου το προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι).

Στην περιφέρεια η κινητοποίηση θα είναι 24ωρη απεργία, ενώ στην Αττική θα πραγματοποιηθεί 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί – 3 το μεσημέρι με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης:

–τη μονιμοποίησή τους

–τη εξόφληση των δεδουλευμένων και

–την εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία των Νοσοκομείων.

Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελεί λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις. Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σε πολλά Νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι εργολάβοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Πίνουν το αίμα των εργαζόμενων μη τηρώντας την εργατική νομοθεσία. Πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που υπηρετούν στα Νοσοκομεία με συμβάσεις έργου είναι απλήρωτοι έξι και επτά μήνες.

Πολλά Νοσοκομεία προκήρυξαν ή ετοιμάζονται να προκηρύξουν διαγωνισμούς για την σύναψη συμβάσεων εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι θα βρεθούν απολυμένοι».