3 νέες βραβεύσεις για την ΕΛΠΕΝ

3 νέες βραβεύσεις για την ΕΛΠΕΝ

Με τρία βραβεία τιμήθηκε η πολυετής προσφορά του Προέδρου και Ιδρυτή της ELPEN κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, του Διευθυντή Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου ELPEN, βιολόγου κ. Απόστολου Παπαλόη, καθώς και του Ερευνητικού & Πειραματικό Κέντρο της ELPEN, από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία (ΕΧΕ).

Η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του  Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στο πλαίσιο της επίσημης  έναρξης  των  Μετεκπαιδευτικών  Μαθημάτων της  ΕΧΕ  για το  2016, εκδήλωση την οποία άνοιξε με την ομιλία του ο κ. Παπαλόης, εμπνευσμένη από τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη (1976) «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι». 40 χρόνια μετά, ποιά είναι η ελιά, ποιό είναι το αμπέλι και ποιό είναι το καράβι;»

Τα 3 βραβεία παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Kαθηγητή κ. Ιωάννη Μπράμη και τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο, οο κ. Παπαλόης, ο οποίος και τόνισε πως “η ELPEN θα συνεχίσει να υποστηρίζει με σθένος κάθε ερευνητική και επιστημονική προσπάθεια που στόχο έχει να συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων και αποδίδει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και στους ασθενείς”.

Σημείωσε, δε, πως “εδώ και 50 χρόνια, δέσμευση της εταιρείας είναι είναι να συνεργαζεται με όλους εκείνους τους φορείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, με τους οποίους μοιράζεται κοινά ιδανικά και πάθος για την επιστήμη, εδραιώνοντας διαχρονικές συνεργασίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου που συμβάλουν στην δια βίου ιατρική εκπαίδευση”.