Νικήστε την κατάθλιψη με φυσικό τρόπο!

Νικήστε την κατάθλιψη με φυσικό τρόπο!

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, η οποία βοηθάει στην κατάθλιψη υπάρχουν και άλλοι φυσικοί τρόποι οι οποίοι τη νικούν! Δείτε ποιοι είναι αυτοί!

Μην «κολλάτε» στο παρελθόν

Δεν έχει κανένα νόημα να λέτε στον εαυτό σας ότι θα έπρεπε να είχατε κάνει αυτό ή θα έπρεπε να είχατε κάνει το άλλο. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν, αλλά μπορείτε να ζήσετε στο παρόν.

Κοιμηθείτε

Η κατάθλιψη επηρεάζει την υγιή ύπνο. Χρησιμοποιήστε τεχνικές χαλάρωσης για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και έτσι να νιώσετε καλύτερα σωματικά και ψυχικά.

Μην απομακρύνεστε από τους φίλους σας

Οι άνθρωποι που σας αγαπούν θέλουν να σας υποστηρίξουν. Αν τους αποκλείσετε, δεν θα μπορούν. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι φίλοι και οι συγγενείς μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη σας. Μη ξεχνάτε ότι είναι καλό να έχετε κάποιο να σας ακούει.

Το στρες και το άγχος

Το στρες και το άγχος μπορεί να αυξήσει τα συμπτώματα κατάθλιψης και να το καταστήσει Μάθετε να χαλαρώντε αφού έτσι θα θέσετε υπό έλεγχο το στρες.

Παρακολουθήστε μαθήματα γιόγκας ή διαλογισμού ή απλά ακούσετε χαλαρωτική μουσική, ή κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.

Εξερευνήστε τη δημιουργικότητά σας

Η ζωγραφική, η φωτογραφία, η μουσική, το πλέξιμο, ή γράφοντας σε ένα περιοδικό και γενικότερα η δημιουργία μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα. Ο στόχος δεν είναι να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα. Κάντε κάτι που σας δίνει την ευχαρίστηση.

Share Button