Νοσοκομείο Άρτας: Χωρίς αξονικό και ασανσέρ

Νοσοκομείο Άρτας: Χωρίς αξονικό και ασανσέρ

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ανελκυστήρα και του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Άρτας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία(ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και ένα μήνα, ενώ ο ιδιωτικός της πόλης δεν λειτουργεί.Συνέπεια οι ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά να διακομίζονται στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να υποβάλλονται σε κινδύνους.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, το περασμένο Σάββατο, 24χρονος τραυματίστηκε εξαιτίας πτώσης από μεγάλο ύψος. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Άρτας με σοβαρά τραύματα (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις).

Ο αξονικός δεν λειτουργούσε. Οι γιατροί, ωστόσο, δεν είχαν επιλογή, καθώς η κατάσταση του τραυματία δεν επέτρεπε την διακομιδή για αξονική στα Ιωάννινα.

Τον εξέτασαν χειρουργικά στα τυφλά για εσωτερική αιμορραγία, με μεθόδους που παραπέμπουν σε εποχές πριν ανακαλυφθούν τα διαγνωστικά μηχανήματα.

Τελικά, υπήρχε εσωτερική αιμορραγία. Ο 24χρονος χειρουργήθηκε και σώθηκε, χάρη στην επαγγελματική ευσυνειδησία και την επιστημονική κατάρτιση των γιατρών.

Ασανσέρ

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως πολλά προβλήματα παρατηρούνται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και με τα ασανσέρ του νοσοκομείου, τα οποία εμφανίζουν συνεχώς βλάβες. Συνέπεια οι ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό ταλαιπωρούνται ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.