Το Νοσοκομείο της Νάουσας μαραζώνει!

Το Νοσοκομείο της Νάουσας μαραζώνει!

Το Νοσοκομείο της Νάουσας εφημερεύει όλες τις ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο. Δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο και το ακτινολογικό μηχάνημα είναι χαλασμένο. Πως γίνεται άραγε η διάγνωση των έκτακτων περιστατικών τα οποία προσέρχονται στο Νοσοκομείο, που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή και χρειάζονται άμεσα χειρουργείο;

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις στο νοσοκομείο είναι τραγικές και οι ασθενείς έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού. Στην παθολογική κλινική που εφημερεύει καθημερινά υπάρχει μόνο ένας παθολόγος και υπάρχουν τέσσερις κενές οργανικές θέσεις. Πως είναι δυνατόν ένας γιατρός να προσφέρει ασφαλείς υπηρεσίες στην κλινική και το ΤΕΠ;

Οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε όλες τις κλινικές. Στη Χειρουργική κλινική 24 κλινών, με πληρότητα 100%, υπηρετούν 3 Χειρουργοί. Τον Δεκέμβριο συνταξιοδοτείται ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής και θα μείνουν 2 Χειρουργοί και 2 Επικουρικοί.

Στην Ορθοπεδική κλινική 30 κλινών, με πληρότητα 100%, υπηρετούν 2 μόνιμοι ιατροί ορθοπεδικοί και 2 Επικουρικοί. Στην Καρδιολογική κλινική 11 κλινών, με πληρότητα 100%, υπάρχουν 2 μόνιμοι Καρδιολόγοι και ένας Επικουρικός.

Η μαιευτική κλινική δεν λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια, καθώς υπάρχει μόνο ένας γυναικολόγος, ενώ στην οφθαλμολογική υπάρχει μόνο ένας Οφθαλμίατρος μόνιμος και ένας Επικουρικός. Στην ΩΡΛ κλινική, υπάρχει μόνο ένας ιατρός ΩΡΛ που κάνει εφημερίες σε άλλο Νοσοκομείο.

Μεγάλη είναι η έλλειψη και Ειδικευόμενων Ιατρών. Υπάρχει μόνο ένας στην Χειρουργική και δύο στην Παθολογική (ο ένας σε δύο μήνες φεύγει).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Καραβάνι της Υγείας θα βρίσκεται στη Νάουσα την Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017. Η Πορεία Σωτηρίας του Νοσοκομείου θα εκκινήσει από το Νοσοκομείο της Νάουσας στις 8.30 π.μ.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου