Ο ΙΣΑ ζητά νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους

Ο ΙΣΑ ζητά νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σύναψη νέων συμβάσεων των παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ, ζητά για ακόμη μία φορά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας. Όπως αναφέρει σχετικά ο Σύλλογος στην επιστολή του, οι συμβάσεις έχουν ήδη λήξει από το τέλος Ιουνίου του 2016 και οι συνεχείς παρατάσεις κάθε άλλο, παρά βοηθούν τους νέους γιατρούς.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της επιστολής του προέδρου του ΙΣΑ προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, «στις 03.08.2016 εξεδόθη ο υπ΄ αριθμόν 4410/2016 νόμος (ΦΕΚ Α΄/141/2016), στην διάταξη του άρθρου 52 παρ. 4 του οποίου προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων μεταξύ των παρόχων υγείας και του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν ήδη από 30.06.2016.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι συνεχείς παρατάσεις που δίδονται στις συμβάσεις, χωρίς να ολοκληρώνονται οι απαιτούμενες διαδικασίες για την σύναψη νέων συμβάσεων, επιφέρει δυσμενείς συνέπειες κυρίως στους νέους γιατρούς, οι οποίοι αποστερούνται του δικαιώματος υπογραφής μιας νέας σύμβασης, η οποία είναι για τους περισσότερους καθοριστική για το επαγγελματικό τους ξεκίνημα».

Ο ΙΣΑ ζητά από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να επισπεύσει τις διαδικασίες με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, προκειμένου να δοθεί επιτέλους μια ουσιαστική λύση στο ζήτημα των συνεχών παρατάσεων.