Ο Πολάκης τελειώνει τους νέους γιατρούς με νέα ρύθμιση!

Ο Πολάκης τελειώνει τους νέους γιατρούς με νέα ρύθμιση!

Το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης θα βάλει την υπογραφή του στο τέλος των νέων ιατρών. Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του πολιορκούνται με κάθε τρόπο από 67χρονους διευθυντές ιατρούς του ΕΣΥ.

Είναι μάλιστα γνωστό ότι πολλοί από αυτούς τους ήδη μεγάλους σε ηλικία διευθυντές του ΕΣΥ έχουν δημιουργήσει χρόνια πελατειακών σχέσεων εντός των δημόσιων δομών και συνεπώς οι ίδιοι δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν για να λαμβάνουν την κουτσουρεμένη σύνταξή τους.

Η προηγούμενη κυβέρνηση φαίνεται ότι είχε αντέξει στις «πιέσεις» και ουσιαστικά δεν έδωσε παράταση στην αποχώρηση των εν λόγω ιατρών. Όπως φαίνεται τη «βρώμικη» δουλειά δέχτηκε να κάνει ο κ. Πολάκης, ο οποίος θα φέρει τις επόμενες ημέρες νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή δίνοντας παράταση δύο ακόμα έτη στους 67χρονους ιατρούς.

Με αυτό τον τρόπο αφενός καθυστερεί τους όποιους νεότερους θα έπαιρναν σειρά για διευθυντές, αλλά κυρίως φαίνεται ότι σταματάει τις επιπλέον νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ που μετά από αυτές τις αποχωρήσεις επιβάλλονταν.

Με άλλα λόγια το υπουργείο Υγείας δίνοντας το καρότο των προσωρινών επικουρικών θέσεων στους νέους επιστήμονες φαίνεται ότι τους κλείνει το δρόμο για όποια ελπίδα επιπλέον προσλήψεων και μίας μόνιμης αξιοπρεπούς καριέρας.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου