«Όχι» σε χρηματοδότηση νοσοκομείων από τους δήμους

«Όχι» σε χρηματοδότηση νοσοκομείων από τους δήμους

Την απόσυρση τροπολογίας, με την οποία ανατίθεται η κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών των Δημοσίων Δομών Υγείας στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, ζητούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και οι δήμαρχοι όλης της χώρας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη διάταξη «ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης συνέχισης λειτουργίας πολλών μικρών και μεσαίων διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Τους καθιστά συνυπεύθυνους για τη χρηματοδότηση και τη στελέχωσή τους».

Αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας υποστηρίζει ότι η «νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο προβλέπει τη δυνατότητα να μπορούν να χρηματοδοτούν οι Δήμοι από τους προϋπολογισμούς τους τις δημόσιες δομές υγείας». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μέσα από τη ρύθμιση αυτή, η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει στους Δήμους και στις Διοικητικές Περιφέρειες μέρος του κόστους λειτουργίας των δομών δημόσιας υγείας».