Οδηγίες για την προμήθεια του Synagis από τον ΕΟΠΥΥ

Οδηγίες για την προμήθεια του Synagis από τον ΕΟΠΥΥ

Εν όψει της νέας εμβολιαστικής περιόδου του φαρμάκου Synagis, ο ΕΟΠΥΥ δημοσιεύει τις σχετικές οδηγίες για την υποβολή και έγκριση των αιτημάτων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης.

Από Νοέμβριο 2018 έως και Μάρτιο 2019 ισχύουν συνεπώς τα εξής:

Η αίτηση υποβάλλεται από ιατρό νεογνολόγο, παιδίατρο ή καρδιολόγο στις περιπτώσεις συγγενούς καρδιοπάθειας.
Απαιτείται εκ νέου αίτημα (με την προϋπόθεση ότι αφορούν την περίοδο χορήγησης του φαρμάκου Synagis), στην περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον φιαλίδια λόγω αλλαγής βάρους.

Στις πολύδυμες κυήσεις απαιτούνται ξεχωριστά αιτήματα (ένα αίτημα για κάθε ΑΜΚΑ).
Θα χορηγούνται έως πέντε δόσεις σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εντός της εποχής έξαρσης του RSV.

Αναφέρεται επίσης ότι για την εκτέλεση των συνταγών από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, πρέπει οι δικαιούχοι να προσκομίζουν:

ηλεκτρονική συνταγή
γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού
φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού με τις αναγραφόμενες ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες δόσεις, με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού και επικολλημένοι οι σειριακοί αριθμοί των ταινιών γνησιότητας, μοναδικοί για κάθε συσκευασία του φαρμάκου καθώς και της σελίδας που αναγράφεται το βάρος
Εγκριτική Απόφαση του ΔΣ ΕΟΠΥΥ.

Το φαρμακείο θα χορηγεί κάθε δόση μετά την παρέλευση 20 ημερών από την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός (προηγούμενη δόση). Οι ηλεκτρονικές συνταγές δεν επιτρέπεται να είναι επαναλαμβανόμενες ή να αφορούν αγωγή δύο μηνών (δίμηνες), επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.