Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Ζητά να μονιμοποιηθεί το Dentist Pass

Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Ζητά να μονιμοποιηθεί το Dentist Pass

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το “dentist pass”, την δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Δεβλιώτης, τονίζει από την πλευρά του, πως τo dentist pass αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας και γίνεται πράξη με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την υποστήριξη χιλιάδων Οδοντιάτρων σε όλη τη χώρα.

«Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Στόχος μας είναι η μονιμοποίησή του, με κονδύλια πέραν του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει όλες τις ελληνικές οικογένειες σε αυτή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι, εξαιτίας της πανδημίας, η στοματική υγεία των νέων παιδιών είναι παραμελημένη. Ελπίζουμε σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή κάρτα dentist pass να είναι το πρώτο βήμα για την κάλυψη των αναγκών όλου του πληθυσμού, τουλάχιστον στον ευαίσθητο τομέα της πρόληψης καθώς η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία και την ποιότητα ζωής και η φροντίδα της αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και υποχρέωση της πολιτείας»

Ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Κήττας, υπογραμμίζει πως η οδοντιατρική προληπτική φροντίδα οφείλει να ξεκινά από την πρώιμη παιδική ηλικία και πως χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Οδοντίατρο από πολύ νωρίς, το παιδί αφομοιώνει τρόπους και συνήθειες διατήρησης της στοματικής υγείας και υιοθετεί την έννοια της πρόληψης σε όλη τη μετέπειτα ενήλικη ζωή του.

«Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και την υποστήριξη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσφοράς των χιλιάδων Οδοντιάτρων της χώρας μας, υποδεχόμαστε για πρώτη φορά ένα προληπτικό πακέτο οδοντιατρικής φροντίδας, το «Dentist pass». Ξεκάθαρος στόχος για την οδοντιατρική κοινότητα, είναι το προσφερόμενο προληπτικό πρόγραμμα Dentist pass, έστω και με την μορφή voucher, να στεφθεί με επιτυχία οδηγώντας χιλιάδες παιδιά στον Οδοντίατρο», αναφέρει ο ίδιος.