Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς: Συμμετέχει στην θλιβερή επέτειο του Ποντιακού Ελληνισμού

Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς: Συμμετέχει στην θλιβερή επέτειο του Ποντιακού Ελληνισμού

Με το βλέμμα στραμμένο στην 19η Μαίου 1919, θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την τραγική ημερομηνία στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς πενθεί και συμπαραστέκεται στο δράμα που έζησαν οι Έλληνες ποντιακής καταγωγής από τις ορδές των Τούρκων υπό την διοίκηση του Μουσταφά Κεμάλ που είχε σαν συνέπεια την γενοκτονία και τον ξεριζωμό τους από τις πατρογρονικές τους εστίες 2.800 χρόνων.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά στο μνημείο γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Αλεξάνδρας, στις 18 Μαίου 2019.

Επίσης, έχουμε ιδιαίτερη χαρά που ένα μέλος του Συλλόγου, ο Ερωτόκριτος Σαββίδης, συμβάλει στη συγγραφή ενός μυθιστορήματος που το υπογράφει η συγγραφέας Ρενέ Στυλιαρά. Ο τίτλος του μυθιστορήματος είναι «Αροθυμώ σε» και πρόκειται για ένα ταξίδι από, προς και για τον Πόντο, βασισμένο στις ιστορικές αφηγήσεις του Ερωτόκριτου Σαββίδη και των προγόνων του.

Το βιβλίο έρχεται να μας ταξιδέψει σε ένα πέρα για πέρα ζωντανό παρελθόν και θα κυκλοφορήσει δωρεάν μαζί με την εφημερίδα το «Βήμα», στις 19 Μαίου 2019. Το βιβλίο αγκαλιάζει το τραγούδι του Κώστα Αγέρη «Για σένα Πατρίδα μου», το video clip του οποίου είναι βασισμένο στην ιστορία του βιβλίου. Στο συγκεκριμένο video clip συμμετείχαν ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Εύη Ιωαννίδου. Να τονίσουμε πως τα γυρίσματα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα και στην μαρτυρική Σάντα του Πόντου (https://www.youtube.com/watch?v=S5yrJQQCuI0).

Share Button