ΟΕΝΓΕ: Απεργία και συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

ΟΕΝΓΕ: Απεργία και συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Την απόφαση να προχωρήσει σε τετράωρη στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι έλαβε το προεδρείο της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου. Την απόφαση στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΠΥ και άλλοι υγειονομικοί φορείς.

Παράλληλα, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν στις 13:00 έξω από το υπουργείο Υγείας συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αίτημα της ΟΕΝΓΕ είναι η απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας, διαλύει την ΠΦΥ και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη.

Η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για κατεδάφιση του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ, του δημόσιου τομέα υγείας και για νέα επίθεση στις «άδειες τσέπες των πολιτών», που αφορά σε δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και για «υγειονομική γενοκτονία» στον βωμό των μνημονιακών συμβάσεων.